Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ήττα για την Αεκ στο 87΄

Δύσκολη συνέχεια για την Αεκ που δεν κατάφερε το τρίποντο στην τούμπα...










Όταν στην Αθήνα έχεις αφήσει τους Δέλλα, Μανωλά, Γκούντγιονσεν, τρεις παίκτες δηλαδή που άνετα ξεκινούσαν στη βασική ενδεκάδα και ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη τραυματίζεται στην προθέρμανση και τέταρτος βασικός παίκτης (Βάργκας), αν μη τι άλλο αποδεικνύεται πως η... γκαντεμιά από την ΑΕΚ δεν φεύγει με κανένα... ευχέλαιο (αν και πρέπει να το δει ο προπονητής τι γίνεται με τα συχνά... τραβήγματα και θλάσεις στους παίκτες)! Η ομάδα λοιπόν με τα τόσα σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, μπήκε στην Τούμπα να παίξει έχοντας πλάνο και με 10 + 1 (Λεονάρντο) Έλληνες στη βασική ενδεκάδα. Με διάταξη 4-1-2-3, η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει στην κόντρα τον ΠΑΟΚ. Ήθελε «σφιχτή» άμυνα ο Κωστένογλου, γι' αυτό και δεν είδαμε τα δύο πλάγια μπακ (Γεωργέας, Καράμπελας) να ανεβαίνουν τη σέντρα ούτε μία φορά στο πρώτο μέρος, μένοντας πίσω μαζί με τους Κοντοέ και Μπουγαϊδη. Ο Μάκος επίσης σταθερός στη θέση του ως «κόφτης», είχε δεξιά του τον Καφέ και αριστερά τον Φούντα (που μπήκε τελευταία ώρα στην αρχική ενδεκάδα, εξαιτίας του τραυματισμού του Βάργκας). Και οι δύο πλάγιοι χαφ είχαν εντολή να πιέζουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Έγινε κάποιες φορές στα πρώτα 45λεπτά, όχι όμως όσο θα ήθελε ο προπονητής - κάτι λογικό, αφού ο ΠΑΟΚ όποτε έβαζε τη μπάλα κάτω έφευγε γρήγορα στην επίθεση με τον Σαλπιγγίδη κυρίως από τα δεξιά, εκεί όπου ο Καράμπελας είχε πολλά προβλήματα.
Δίνοντας λοιπόν χώρο στον ΠΑΟΚ να κατεβάσει μπάλα και προσπαθώντας να χτυπήσει στην «κόντρα» η ΑΕΚ έψαξε το γκολ. Προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να «κλέψει» το ματς. Και είχε τις ευκαιρίες να το κάνει. Μόλις στο 8' σουτ του Λεονάρντο έφυγε άουτ. Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως αυτο το σουτ του Λεονάρντο ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του στο πρώτο μέρος, καθώς έκτοτε η μπάλα σπάνια πήγαινε από τα δεξιά. Αντίθετα ήταν συνεχώς από τ' αριστερά εκεί όπου έλεγχε τον χώρο ο Σιαλμάς. Δύο σουτ είχε στο ενεργητικό του ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, που όμως δεν κατέληξαν στο τέρμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ όμως άνηκε στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος στο 30' αφού κατάφερε να κοντρολάρει τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή του Χαλκιά έπειτα από πάσα με κεφαλιά του Καφέ, πλάσαρε με τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ να διώχνει με τα πόδια και έπειτα να μπλοκάρει τη μπάλα ξανά από κεφαλιά του Λυμπερόπουλου. Ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ.
Ο ΠΑΟΚ όμως δύο λεπτά αργότερα «ισοφάρισε» τις καλές στιγμές, όταν έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Σαλπιγγίδη, με εξουδετερωμένο τον Κωνσταντόπουλο, ο Αθανασιάδης με προβολή έστειλε τη μπάλα έξω! Ήταν οι δύο φάσεις που σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει κάποιες κρίσεις... πανικού στην άμυνά της (όπως και ο ΠΑΟΚ), αλλά σε γενικές γραμμές να στέκεται καλά στο γήπεδο.
Με βάση την εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, την σαφώς βελτιωμένη από τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν είχε λόγο να προχωρήσει σε καμία αλληγή ο Κωστένογλου στην επανάληψη. Η μόνη κίνηση που έκανε ήταν να περάσει τον Σιαλμά στα δεξιά και τον Λεονάρντο αριστερά, μία επιλογή ωστόσο που κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε αρκετές φορές. Τακτικά γενικά η ΑΕΚ στάθηκε καλά σε όλο το ματς. Ακόμα και όταν στο 60' ο Κωστένογλου άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, περνώντας τον Καφέ δίπλα στον Μάκο, δίνοντας εντολή στον Φούντα να παίξει μπροστά τους και πίσω από τον Λυμπερόπουλο, ήταν μία απόφαση που του βγήκε, καθώς ο «μικρός» στάθηκε άξια στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ και στην επανάληψη είχε δώσει την κατοχή στον ΠΑΟΚ, ωστόσο παίζοντας καλή άμυνα, ήταν εκείνη που δημιούργησε σημαντικές επιθέσεις. Μία εξ αυτών με τον Καφέ, ο οποίος εξ επαφής έπιασε «αέρα» στο σουτ και δεν έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.
Η ΑΕΚ αν είχε σωστή τελική πάσα, θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει κι άλλες ευκαιρίες και να αυξήσει τις πιθανότητές της να κάνει πρώτη το γκολ. Δεν το έκανε! Ο Λεονάρντο επιπόλαιος στο παιχνίδι του, «πούλησε» αρκετές μπάλες. Από την άλλη ο Μπόλονι βλέποντας καλά «κλειδωμένη» την άμυνα της ΑΕΚ, έριξε στο γήπεδο τον Ίβιτς και τον Γεωργιάδη. Ο πρώτος δεν του ...βγήκε. Ο δεύτερος όμως του... παραβγήκε, καθώς στο 75' μπήκε στη θέση του Λίνο και στο 87' ήταν αυτός που από κοντά (τις λίγες φορές που ο ΠΑΟΚ πάτησε με αξιώσεις την περιοχή της ΑΕΚ στην επανάληψη) έκανε το 1-0. Στα υπόλοιπα επτά λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη, η ΑΕΚ πίεσε. Πέρασε στο ματς και ο Τσίτας, όμως η μοναδική καλή στιγμή ως το φινάλε, μία κεφαλιά του Καφέ, πέρασε άουτ. Έτσι έκλεισε το ματς, με την ΑΕΚ να φεύγει ηττημένη από την Τούμπα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λαζάρ (67' Ίβιτς), Σαλπιγγίδης (80' Νιμανί), Φωτάκης, Λίνο (75' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Λεονάρντο, Σιαλμάς (82' Λαγός), Μάκος (90' Τσίτας), Καράμπελας, Φούντας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (86' Μπέλεκ), Μπουγαϊδης.

ΠΗΓΉ : aek365

1 σχόλιο: